A tiny bit marvellous

Läste precis ut en utav de böcker jag köpte i London; A tiny bit marvellous av Dawn French. Från början verkade den inte vara särskilt speciell men ju längre jag läste desto bättre blev den.

Boken handlar om familjen Battle som bor i en förort till London. Familjen består av mamma Mo, äldsta dottern Dora, hennes lillebror Peter som vill att alla ska kalla honom Oscar efter Oscar Wilde och ”maken” vars namn man inte får reda på förens precis i slutet av den 390 sidor långa boken.
En sak som gjorde denna bok fantastisk var det att en person skriver ett kapitel och så vidare vilket leder till att språket varierar extremt genom hela boken, från Dora som inte uttrycker sig särskilt väl, hon skriver engelsk slang hela tiden, till Oscar som skriver precis som Oscar Wilde med alla dessa fina engelska ord som ibland blir ganska jobbiga. Och mitt emellan dessa extremiteter finns Mo som skriver väldigt vardagligt. Detta gör boken väldigt trovärdig och det var mest detta som fick mig att tycka att den var mer än en lite fantastisk.

Annonser

Lämna en kommentar

Under Böcker som tagit slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s