Trollkarlen från Övärlden

Skriven av Ursula K. Leguin och en utav mina favorit fantasyserier. I denna bok får man följa trollkarlen Ged från det att han får sitt namn till dess att han blir hel. Han frammanar en skugga och blir tvungen att följa den till världens ände.
Jag tycker om denna bok just därför att författarinnan låter läsaren upptäcka en helt ny värld, Övärlden. I denna värld som sägs ha frammanats från havets djup finns det en mängd olika fantasivarelser som blir verkliga mellan orden, Drakar, barbarer, trollkarlar och fasansfulla skuggor som kan ta mänsklig skepnad om man låter dem.

”Om Skapelsen av Éa sägs det:Bara i tystnaden finns ordet, bara i mörkret finns ljus, bara i döendet liv; som en ljusglimt är hökens flykt mot tomma rymden.‘”
Ett prov på en utav de väldigt vackra och poetiska sånger om Övärldens skapelse som finns på flera ställen i boken.

Att fly till Övärldens verklighet och Ursula K. Leguins poetiska värld är något fantastisk och något man kan göra om och åter igen. Författad för ungdomar skapar den en verklighet som fantasy för vuxna aldrig någonsin skulle kunna komma i närheten av, nästan bara Tolkiens underbara värld. (men bara knappt)

(212 sidor)

Annonser

Lämna en kommentar

Under Böcker som tagit slut

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s